Instalarea unui filtru CPL pe Vico TF2+ – partea a II-a

Ventuzele de Vico TF2+ sunt o pacoste. Cea originală a fost aproape inutilizabilă. A căzut camera din parbriz din prima zi. Răzvan mi-a trimis altă ventuză, dar din păcate a început și asta să dea semne de oboseală. Măcar asta nu mai cade dacă este împinsă cu ceva mai multă forță.

Conform ideei de mai sus, ieri a căzut din nou. Problema a fost modul în care s-a lovit de consola centrală. Inițial am crezut că mi-am luat rămas bun de la filtru la cum s-a auzit lovitura. Din fericire, a fost doar decizia unilaterală a inelului de a se separa de quickmount.

Mult lăudatul adeziv din păcate nu face priză optimă pe plasticul din care este format quickmount-ul cu toate că a fost șlefuită suprafața. Adezivii specializați pe mase plastice am văzut că au un efect de topire a suprafeței plasticului. Acest tip de adeziv universal pe bază de rășini epoxi nu are acest efect.

Deci am trecut la planul secundar. De fapt, asta a fost ideea inițială dar am renunțat la ea din motive obiective. Am dat două găuri cu burgiu de 2.5 mm în inel, după care două găuri cu burghiu de 1.5 mm în quickmount. Adică am făcut loc pentru holșurub. Plasticul este rigid iar tensiunile cauzate de șurub ar putea să-l rupă. Decizia a fost corectă, dar datul găurilor cu burgiu de 1.5 mm mereu a fost sport unde n-ai voie nici să te bășești dacă vrei să scapi cu burgiul întreg.

Am ales două holșuruburi mici cu pas de 2 mm și cu cap mic pentru a lăsa loc filetului de pe filtru. Din păcate, inelul nu mai este fixat la fel de bine datorită punctelor de prindere care flexează ușor metalul. Dacă sunt strânse prea mult, se deformează filetul, deci filtrul are joc. Dacă sunt strânse prea puțin, joacă inelul cu totul. Reglajul fin nu funcționează. Suprafața quickmount-ului nu este plană și ar fi dificil să produc o astfel de transformare fără să slăbesc simțitor rezistența suportului. Am menționat de motive obiective pentru a apela la adeziv.

Poză, din păcate, am făcut doar cu telefonu.

lightbox-holsurubur-quickmount

Deși par puse strâmb, șuruburile au fost fixate pe axa centrală.

În concluzie: soluția următoare este să fac un mix dintre cele două. Anume: adeziv pentru fixare, șuruburi pentru a fixa bine inelul și reducerea marginii lăsate pe inel pentru fixare în interiorul suportului.